🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Развъдници

Развъдник за Немска овчарка "von Wassy"

Развъдник за Немска овчарка "von Wassy"
Адрес
град Пазарджик (4400), Пазарджик
Телефон
0887 242 755 , 0898 514 695
Ел. поща
vonvassy@yahoo.com
Уеб сайт
www.vonwassy.com


Михаил Василев

Апелирам всички настоящи и бъдещи любители на Нейно величество немската овчарка да я обсипват с любов и внимание, и тя винаги ще ви бъде признателна!

Благодаря ви!

Здравейте скъпи приятели,

 
има много причини човек да реши да се сдобие с куче. За някои то е помощник в работата, други разчитат на него за охрана на дома, нерядко то е заместник на близък човек и самотата, но за мен и милиони привърженици на породата по света, участието на изложби и спортната дресура са основните причини така силно да обичамe немското овчарско куче.
 
Ето как започна всичко с мен:

Привързаността ми към кучета е още от детските ми години. Не закъсня и момента, в който имах първата си немска овчарка, събудила в мен желанието да се занимавам с развъждане и спорт. Началото поставихме с Петьо Анчев в партньорство и развъдник "GERMIT". Заедно с него работихме в добър екип, пътувахме на множество изложби в страната и чужбина. Една, от които беше в Чехия.
 
Там имах удоволствието да се запозная с Атанас Найденов, човек останал и до днес добър приятел и моя опора. Именно от него се сдобих с една великолепна женска - Manta Rhodopy, основата на моето развъждане. Дарявайки ме с най - прекрасната и най - обичана от мен завинаги Goldy Germit. Точно тя постави началото на моите големи успехи в развъждането и спорта.

През 2001г. регистрирах едноличен развъдник, носещ името на сина ми "von Wassy",и като всяко ново нещо той ми донесе нов късмет. С помощта на скъп приятел в лицето на Силвия Нойвюнер имах възможност да живея в Германия. Тaм в развъдник "Endrefalva" собственост на Katja и Igor Ljutow, натрупах много опит, знания и успях да вникна много дълбоко в същността на развъждането и ринг-дресировката.

За пръв път усетих и атмосферата на световното първенство не от трибуните, а като водач на куче. Получих възможност да практикувам вече започнатото в България обучение за фигурант, помагайки ми по-късно да успявам да подготвя множество кучета за добра работа.

Целият този опит, знания и рутина ми донесоха много успехи, но аз бих се почувствал успял едва когато видя след себе си последователи-хора, които искат да се занимават с развъждане и спорт, да предават знанията и опита си на нови хора, защото това е неразделна част от кинологията.

Именно за това приех да заема поста отговорник по развъждане в ОНОК-България, това ме мотивира да стана съдия по работа и екстериор в Обединението.

Амбициран съм да изградя една здрава местна група, способна да организира ежегодни изложби и спортни състезания, което ще помогне на доста хора да намерят точният за тях любимец.

От 2006 година аз и моите любимци се радваме на новопостроения развъдник, простиращ се на 4 дка, 3км. Западно от Пазарджик.

В него са построени 18 самостоятелни волери, място за разходки и полигон за дресура-оборудван с всички необходими препядствия. А грейне ли осветлението,аз и приятелите ми можем да останем тук дори и за вечерни тренировки. Те повярвайте са истински адреналин.

Други Немска овчарка в Пазарджик

loading...