Зоопарк - Ловеч

Управител: Д-р Феодор Вацов

Зоопаркът в град Ловеч води началото си от 27 май 1964 година. Той е на второ място по големина след Софийския зоопарк и един от най - хубавите в страната. В него има голямо разнообразие на животни и всеки може да види видове, които не е виждал досега.

Разположен е в североизточната част на парк "Стратеш" и заема площ от 110 дка. В него се отглеждат 420 животни и птици от 74 вида, сред които много екзотични представители от всички континенти, както и редки и защитени видове от България.

Най - атрактивните сред тях са бяла мечка, сибирски тигър, лъв, амурски леопард, ягуар, кенгуру, едногърба камила, кафява мечка, пет вида маймуни, папагали и много други.

На територията на зоопарка се намират естествени гори и добре поддържани тревни площи и алеи, детска площадка, което го прави интересно и приятно място за прекарване на свободното време.

Любителите на флората могат да срещнат много интерестнии и редки дървесни и растителни видове. Зоопаркът е предпочитана дестинация не само от гражданите на Ловеч и региона, но и от цяла България.

***

Работно време за посетители:
Всеки ден - 8:00 - 17:00

***

Facebook  страница: ТУК

адрес гр. Ловеч (Ловеч) парк "Стратеш"
пощенска кутия №38

телефон 068 601 386

e-mail lovechzoo@mail.bg

прегледи 1585